
Eritrit, a „mindenes” cukorpótló
Az eritrit egy természetes cukoralkohol, gyakori eleme minden cukormentes diétának. Mik az előnyei? Miért érdemes használni? Valóban
Az eritrit egy természetes cukoralkohol, gyakori eleme minden cukormentes diétának. Mik az előnyei? Miért érdemes használni? Valóban
A pálmaolaj a mindennapjaink része, és bár a neve alapján azt gondolhatjuk, hogy még egészséges is, sajnos
Mi az a gluténérzékenység? Ahogy arról már a múltkori cikkben is írtunk, a glutén egy összetett fehérje,
Mi az a glutén (sikér)? A glutén és a sikér egy és ugyanaz: egy természetben is előforduló,
Napjainkban egyre többet hallunk a vegán étrendről. Azt már a legtöbben tudják, hogy a vegán és a
Amiket minden csomagoláson biztosan látni fogunk azok a következők: energia (kcal/kJ) zsír /amelyből telített zsírsavak szénhidrát /
A termékek gyártóit rendeletek kötik azzal kapcsolatban, hogy mit kell felírniuk a címkéikre. Ennek legfontosabb oka, hogy
Az étrendünk összeállításánál mindig figyelembe kell venni a megfelelő fehérjebevitel biztosítását, mely különböző élelmiszerek együttes fogyasztásával érhető
A szervezetünk optimális működéséhez a makro- és mikrotápanyagok megfelelő mennyiségű és minőségű bevitelére van szükség. A főbb
A legszigorúbb fajtája a növényi alapú étkezésnek, mely során, minden állati eredetű terméket (húsok, hal, tej, tejtermékek,
Az év utolsó napjára is sok olyan dologgal készülhetünk, amik egy klasszikus étel újragondolt verzióiként vagy éppen
Vegán sütemények esetében az egyik legnagyobb kérdés a tojás helyettesítése: mi fogja össze a sütit? mivel kenjük
A vegán menü megtervezésekor a legnehezebb feladatunk talán a főételek esetében van. Két irányba indulhatunk el. Az
“A legvonzóbb ebben a szakmában az, hogy mekkora változásokat érhetünk el az egészségünkben, pusztán az étkezési szokásaink
Élj szabad szájjal’ címmel interjúsorozatot indítunk. Olyan emberekkel beszélgetünk, akikkel váratlanul vagy éppen tervezetten összehozott a sors,
Gluténmentes, vegán, szójamentes, pálmaolaj-mentes. Igen, finom is.