Otthon is elkészíthetjük a kedvenc édességünket, olyan alapanyagokból, amikkel nem csak elképesztően finomak lesznek, de még az egészségünkre is ügyelünk közben.
Hozzávalók 5-6 darabhoz:
– 400ml-es konzerves kókusztej, min. 80% kókusz tartalom (éjszakára hűtőbe téve és
csak a szilárd részét felhasználva)
– 65g kesudió – hideg vízbe áztatva éjszakára, vagy forró vízbe áztatva 30 percre
– 60ml agavé szirup, vagy más édesítő
– 1/2 tk. vanília őrlemény
– 1 csipet só
– 50-100g MAJOMKENYÉR KEKSZMORZSA+ egy kevés szóráshoz (opcionális)
– 100-150g étcsokoládé, olvasztva
Elkészítése:
1. A krémhez egy turmixgép segítségével turmixoljuk homogénre a kókuszkrémet, a
beáztatott kesudiót, az édesítőt, vanília őrleményt és a sót egy turmixgép, vagy
aprítógép segítségével.
2. Szórjunk 1-1 Ek. kekszmorzsát egy fagylaltos forma aljára és oszlassuk el, fedjük be a
vaníliás krémmel, végül szórjuk meg további kekszmorzsával.
3. Tegyük mélyhűtőbe éjszakára – vagy legalább 2 órára -, majd amint megszilárdult egy
pohárban olvasszunk étcsokoládét és mártsuk bele őket egyesével, Szórjuk meg a
tetejét még egy kis kekszmorzsával, várjuk meg amíg teljesen megszilárdul a csokoládé
(kb. 1-2 perc) és már ehetjük is. Amennyiben csak 3 db-os formát használunk ismételjük
meg ezt a folyamatot mégegyszer (vagy amíg el nem fogy a krém). A maradék krémet
mindig tároljuk hűtőszekrényben a felhasználásáig.
4. A maradékot tároljuk mélyhűtőben akár 1-2 hónapig. Fogyasztás előtt pedig vegyük ki a
mélyhűtőből kb. 15-20 perccel, hogy ideális állagú krémet kapjunk.