Az egyik legnépszerűbb édesség, ami végtelen módon variálható. A mi verziónk vegán, gluténmentes és messze földön híres finomság.
Hozzávalók (4 adag)
- 250g friss eper, apró darabokra vágva (vagy más bogyós gyümölcs)
- 125g friss áfonya (vagy más bogyós gyümölcs)
- 1 Ek. kókuszvirág cukor (opcionális)
- 1 Ek. tápióka keményítő
- ¼ bio citrom reszelt héja
- ⅛ tk. vanília őrlemény
- 100g MAJOMKENYÉR KÓKUSZOS-CITROMOS KEKSZMORZSA
- 1,5 Ek. kókuszolaj, olvasztva
Elkészítése:
- A gyümölcs réteghez keverjük össze az epret, az áfonyát, a kókuszvirág cukrot, a tápióka keményítőt, a citrom héját és a vaníliát egy kisebb sütésálló edényben.
- A morzsához keverjük jól össze a kekszmorzsát és a kókuszolajat, majd szórjuk a gyümölcs rétegre.
- 170 fokra előmelegített sütőben süssük 30 percig. Figyeljünk rá, nehogy megégjen a teteje. Tálaljuk melegen kókusz alapú vanília fagylalttal, vagy kókuszjoghurttal. A maradékot tároljuk hűtőszekrényben maximum 4-5 napig.