Ellenállhatatlan vegán, gluténmentes édesség, ami ellenállhatatlanul egyszerűen elkészíthető.
Hozzávalók:
– 12 db szem datolya (medjoul)
– 50g mandula, vagy mogyoróvaj (esetleg más magvaj)
– 50-100g MAJOMKENYÉR KEKSZMORZSA
– 80g étcsokoládé, olvasztva
– Só (opcionális)
Elkészítése:
1. Helyezzük szorosan egymás mellé kimagozott, félbe vágott datolyákat és nyomkodjuk le
egy pohár, vagy egy sodrófa segítségével (használjunk sütőpapírt, hogy ne ragadjon
hozzá a datolya).
2. Öntsük a lenyomkodott datolyákra a mandula-, vagy mogyoróvajat és egy spatula, vagy
kanál segítségével oszlassuk el rajtuk egyenletesen.
3. Szórjuk meg jól a csokidarabos kekszmorzsával, majd öntsük rá és oszlassuk el rajta a
felolvasztott étcsokoládét, hogy mindenhol egyenletesen befedje.
4. Szórjuk meg egy kevés sóval (opcionális, de erősen ajánlott) és tegyük a mélyhűtőbe
legalább egy órára. Vágjátok, vagy törjétek kisebb darabokra és már ehetitek is. A
maradékot tároljátok mélyhűtőben akár 1 hónapig.