15.000 FORINT FELETT INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁS magánszemélyeknek!

Mentes szedres sajttorta 

Majomkenyér Mentes szedres sajttorta

Hozzávalók: 

Krémhez: 

  • 180g kesudió, éjszakára hideg vízbe áztatva (vagy forró vízbe áztatva 1 órára)
  • 100g kókuszkrém
  • 60g növényi joghurt (pl. kókusz)
  • ½ tk. bourbon vanília őrlemény
  • 1 közepes citrom leve
  • ½ közepes bio citrom héja
  • 60ml agavé szirup (vagy más édesítő)
  • ¼ tk. só
  • Szeder, vagy más bogyós gyümölcsös jam (opcionális)

Keksz alaphoz: 

 

Elkészítése: 

  1. Az alaphoz keverjük jól össze a kekszmorzsát a kókuszolajjal és egy kb. 15 cm átmérőjű tortaforma aljára nyomkodjuk jól le. Tegyük mélyhűtőbe, amíg a krém készül.
  2. A krémhez egy turmixgép segítségével turmixoljuk homogénre a kókuszkrémet, a beáztatott kesudiót, a növényi joghurtot, a citrom levét, a citrom héját, az édesítőt, vanília őrleményt és a sót egy turmixgép, vagy aprítógép segítségével. Figyeljünk arra, hogy ne turmixoljuk túl, mert széteshet a kókuszkrém.
  3. Öntsük az elkészült krémet a kekszalapra, majd pöttyökben kanalazzunk rá a jamből (amennyiben használunk) és egy kés segítségével körkörös mozdulatokkal rajzoljunk bele formákat. Tegyük hűtőszekrénybe éjszakára. 12 óra hűtés után már szeletelhetjük is. Figyeljünk arra, hogy könnyen olvad, így ne hagyjuk sok ideig szobahőmérsékleten. A maradékot tároljuk hűtőszekrényben 3-4 napig. 

Miért a Majomkenyér?

Gluténmentes, vegán, szójamentes, pálmaolaj-mentes. Igen, finom is.

További cikkek

Termékek

ÜNNEPI IDŐSZAK KISZÁLLÍTÁSI MENETRENDJE