15.000 FORINT FELETT INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁS magánszemélyeknek!

Mentes mogyoróvajas tiramisu

Klasszikus újragondolva: gluténmentes, vegán és nagyon finom.

Mentes édesség tudatosan étkezőknek.

Hozzávalók (4-6 adag): 

  • 400ml kókusztej (konzerves, legalább 80%) – éjszakára hűtőbe téve, csak a felső, sűrű részét használva
  • 2-3 Ek. édesítő (pl. agavé szirup)
  • 140g kesudióvaj, vagy kesudió
  • 60g mogyoróvaj
  • ½ tk. Vanília őrlemény
  • 1 csipet só
  • 200-300g Majomkenyér vegán mogyoróvajas keksz
  • 1 adag hosszú kávé
  • 1 tk. Rum (vagy rumaroma) – opcionális

Elkészítése:

  1. A tiramisu krémhez habverő segítségével verjük habbá a kókuszkrémet, mad tegyük hűtőbe. A kesudiót használunk és nem kesudió vajat, akkor áztassuk be hideg vízbe éjszakára, vagy forró vízbe 1 órára, szűrjük le és turmixoljuk le a mogyoróvajjal, az édesítővel, a vanília őrleménnyel és a sóval  együtt.
  2. Óvatosan forgassuk bele a kókuszhabot a kapott kesu-mogyoróvajba, majd tegyük hűtőszekrénybe éjszakára.
  3. Főzzünk le egy adag hosszú kávét és tegyünk bele a rumot. Áztassuk bele egyenként a keksz darabokat és fedjük be velük egy kb. 15×15 cm-es üveg tál alját (ha szükséges, el is törhetjük a kekszeket). Fedjük be a lehűtött krém ⅓ részével, majd szórjuk meg kakaóporral. Ismételjük meg ezeket a lépéseket még kétszer, majd az elkészült tiramisut tegyük hűtőbe éjszakára – vagy legalább 2 órára – a hűtőszekrénybe. A maradékot tároljuk hűtőszekrényben maximum 4-5 napig.

Miért a Majomkenyér?

Gluténmentes, vegán, szójamentes, pálmaolaj-mentes. Igen, finom is.

További cikkek

Termékek

ÜNNEPI IDŐSZAK KISZÁLLÍTÁSI MENETRENDJE