A fagyi az év mind a 12 hónapjában finom. Különösen akkor ha banánból, magvajból és kekszmorzsával készül. Gluténmentes és vegán édesség az egész családnak.
Hozzávalók (4 darab):
- 2 db friss banán
- Tetszőleges magvaj (pl. törökmogyoró, földimogyoró, stb.)
- 80-100g étcsokoládé (ha mártani szeretnénk, akkor legalább 250g étcsokoládéra lesz szükségünk, amiből 80-100g-ot fogunk elhasználni
- Kb. 50g MAJOMKENYÉR CSOKIDARABOS KEKSZMORZSA
Elkészítése:
- Hámozzuk meg és vágjuk félbe a banánokat, majd szúrjunk a közepükre 1-1 fagylalt pálcikát, vagy kiskanalat. Tegyük mélyhűtőbe őket legalább 1 órára.
- A megfagyott banánokat mártsuk magvajba, csöpögtessük jól le, majd hembergessük meg a kekszmorzsában. Tegyük mélyhűtőbe újabb 30 percre.
- Olvasszunk étcsokoládét, majd a fagyasztott banánokat mártsuk egyesével a csokoládéba. Ha csak a szükséges mennyiségű étcsokoládéval dolgozunk, akkor egy kanál segítségével minél gyorsabb mozdulatokkal oszlassuk el a banánokon a csokoládét.
- Várjuk meg amíg megdermed a csokoládé és már haraphatjuk is. A maradékot tároljuk mélyhűtőben akár 2 hónapig.