Frissítő és kényeztető édesség – reggelre, ebéd utánra, uzsonnára, vacsorára. Gyakorlatilag bármikor élvezheted ezt a gluténmentes és vegán finomságot!
Hozzávalók (3-4 adag):
- 75 kesudió – éjszakára hideg vízbe, vagy 30 percre forró vízbe áztatva, majd leszűrve
- 300g kókuszkrém – 1 konzerves kókusztej (min. 80% kókusztartalom) szilárd része hűtés után
- 200g friss eper, alaposan megmosva, apróra vágva
- 2 Ek. édesítő (pl. agavé szirup)
- 2 Ek. csicseriborsó leve (aquafaba)
- ¼ tk. bourbon vanília őrlemény
- 70-100g MAJOMKENYÉR KÓKUSZOS-CITROMOS KEKSZMORZSA
- Tálaláshoz: kókuszkrém, friss eper
Elkészítése:
- A krémhez egy turmixgép segítségével turmixoljuk homogénre a kókuszkrémet, a beáztatott kesudiót, a friss epret, az édesítőt és a vanília őrleményt egy turmixgép, vagy aprítógép segítségével. Figyeljünk arra, hogy ne turmixoljuk túl, mert széteshet a kókuszkrém.
- Szórjunk 3 (vagy 4) kisebb pohár aljára Majomkenyér kókuszos-citromos kekszmorzsát, öntsük rá az elkészült sajttorta krémet és tegyük hűtőszekrénybe éjszakára – vagy legalább 2 órára. Tálaljuk kókuszjoghurttal és friss eperrel és már kanalazhatjuk is. A maradékot tároljuk hűtőszekrényben 3-4 napig.