15.000 FORINT FELETT INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁS magánszemélyeknek!

Mentes epres mousse kekszágyon

Frissítő és kényeztető édesség – reggelre, ebéd utánra, uzsonnára, vacsorára. Gyakorlatilag bármikor élvezheted ezt a gluténmentes és vegán finomságot!

Gluténmentes, vegán édesség a hétköznapokra.

Hozzávalók (3-4 adag):

  • 75 kesudió – éjszakára hideg vízbe, vagy 30 percre forró vízbe áztatva, majd leszűrve
  • 300g kókuszkrém – 1 konzerves kókusztej (min. 80% kókusztartalom) szilárd része hűtés után
  • 200g friss eper, alaposan megmosva, apróra vágva
  • 2 Ek. édesítő (pl. agavé szirup)
  • 2 Ek. csicseriborsó leve (aquafaba)
  • ¼ tk. bourbon vanília őrlemény
  • 70-100g MAJOMKENYÉR KÓKUSZOS-CITROMOS KEKSZMORZSA
  • Tálaláshoz: kókuszkrém, friss eper

Elkészítése:

  1. A krémhez egy turmixgép segítségével turmixoljuk homogénre a kókuszkrémet, a beáztatott kesudiót, a friss epret, az édesítőt és a vanília őrleményt egy turmixgép, vagy aprítógép segítségével. Figyeljünk arra, hogy ne turmixoljuk túl, mert széteshet a kókuszkrém.
  2. Szórjunk 3 (vagy 4) kisebb pohár aljára Majomkenyér kókuszos-citromos kekszmorzsát, öntsük rá az elkészült sajttorta krémet és tegyük hűtőszekrénybe éjszakára – vagy legalább 2 órára. Tálaljuk kókuszjoghurttal és friss eperrel és már kanalazhatjuk is. A maradékot tároljuk hűtőszekrényben 3-4 napig.

Miért a Majomkenyér?

Gluténmentes, vegán, szójamentes, pálmaolaj-mentes. Igen, finom is.

További cikkek

Termékek

ÜNNEPI IDŐSZAK KISZÁLLÍTÁSI MENETRENDJE