0 termék 0 Ft
  • A kosár üres

Rólunk

Mi az a Majomkenyér?


 
Nem ehetünk meg mindent, csináltunk hát olyat, amit (szinte) mindenki megehet.

2012-ben egy diétával és az akkoriban felismert ételérzékenységekkel kezdődött, aztán egy bloggal folytatódott.

A blogon publikált jogász, dietetikus, szakács, orvos, életmódváltó, gasztroblogger és persze mi. Receptek, tanácsok, mintaétrendek, felmérések, sajtóanyagok, országos jótékonysági rendezvény - mindez akkor még hobbiként, azzal a céllal, hogy másoknak könnyebbé tegyük a váltást, kapaszkodót, információt adjunk, megosztva velük az általunk is bejárt út tapasztalatait.

Újságírókként jól tudtuk, életmentő tud lenni, ha tudatosul az emberben, nincs egyedül, hogy van, akihez fordulhat, és milyen sokat segít, ha valaki megmutatja, merre az előre.

2013-ban alapítottuk a céget, és 2014-től már saját márkával léptünk a piacra. Nagy ugrás volt ez az élelmiszeripari ismeretlenbe két újságírónak és egy mérnöknek. De olyan társakat és szakembereket találtunk ehhez az úthoz, akikkel együtt kiderült, hogy meg lehet ezt is csinálni - nem is akárhogy.

A névválasztásnál egy biztos volt - legyen olyan a márkanév, mint mi: szórakoztató, játékos, belevaló, iránymutató, bátor. Így jött a Majomkenyér. Ez volt a cél, akkor is, amikor a termék mai dizánját kialakítottuk a grafikusunkkal - és ez a dizájn lett az, amire az Élelmiszer szaklap főszerkesztője, azt mondta: "Baromi finomak a termékeitek, a dobozaitok pedig olyanok, mint egy lemezborító. Ez egyszerre bátor és nagyon vagány". Az egyik diszkonlánc beszerzője pedig nemes egyszerűséggelcsak annyit mondott, amikor megismerte a termékeket: "Ez cool".

2018-ban megnyertük a Mentes díj 2018 Több mindentől mentes desszert kategóriáját a Törökmogyorós kekszünkkel. Hosszú út vezetett idáig az éjszakai csomagolásokon, lázas kiszállításokon, utolsó pillanatban bekrepált sütőkön át, Hvg és Forbes interjúkon keresztül egészen odáig, hogy olyan leveleket kapjunk: "ez az egyetlen édesség, amit a kislányom meg tud enni anélkül, hogy rosszul lenne, köszönöm nektek, hogy vagytok".

A lényeg pedig most jön: kézműves kekszeket (9 ízben), bonbonokat (4 ízben) és energiaszeleteket (3 ízben) készítünk gluténsteril üzemeinkben, tejtermékek felhasználása nélkül. Nem használunk sem szóját, sem pálmaolajot, sem finomított cukrot. A termékeink doboza 100%-ban újrahasznosított papírból készül. Vannak vegán és olajosmagtól mentes termékeink, és hozzáadott cukor nélkül készülő édességek is. Mindehhez nem használunk mesterséges tartósítószert és színezéket.

A családunk, a gyerekeink, a barátaink - vagyis mi is ezt esszük. És örömmel osztjuk meg veletek, mert azért kezdtük el a Majomkenyeret, hogy olyan édességeket készítsünk, amit biztonsággal ehetünk, ehettek, és amit bárhova magatokkal vihettek a játszótértől a világ végéig.

Magyarország mellett már Csehországban is forgalmaznak minket, de kapunk levelet Németországból, Belgiumból, Írországból, Ausztriából, Spanyolországból is majomkenyeresektől.

Éljetek szabad szájjal!

 
 

                                                               


•    a kedvezményezett neve: Majomkenyér.hu Korlátolt Felelősségű Társaság
•     a projekt címe: Gyakornoki Program a Majomkenyér.hu Kft-nél
•    a szerződött támogatás összege: 6 909 290 Ft
•    a támogatás mértéke (%-ban): 100 %
•    a projekt tartalmának bemutatása: 2 fő női gyakornok 9 hónapos foglalkoztatásának megvalósulása édesipari termékgyártó és cukrász munkakörben, valamint a gyakornoki munkavégzéshez kapcsolódó gépbeszerzés. A projekt során beszerzésre került 1 db Fines finbake 8 típusú légkeveréses kemence, mellyel a foglalkoztatott gyakornokok a sütési feladatokat tudják végezni a keksz- és édességgyártás során.
•    a projekt befejezési dátuma: 2019.05.15.
•    projekt azonosító száma: GINOP-5.2.4-16-2018-02861 
Köszönjük a magyar állam és az Európai Unió Majomkenyér.hu Kft részére nyújtott támogatását, amiből a hevesi kekszüzemünkbe gyártó gépeket és berendezéseket vásároltunk.
A támogatás összege: 10 millió forint

 
0 termék 0 Ft
  • A kosár üres