​Tényleg rosszabb ízű a mentes? - VAKTESZT élesben

2018-06-11 15:32:52
​Tényleg rosszabb ízű a mentes? - VAKTESZT élesben

"Nagyon nehéz volt megkülönböztetni a kétféle édességet" - ezt mondta a legtöbb résztvevő a Majomkenyér vakteszt utána. Tíz, a mentes termékekkel kritikus önkéntes kóstolhatott mentes és nem-mentes édességeket. Az eredmények magukért beszélnek. 

 
A Majomkenyér termékeiből 6-ot választott ki  (4 keksz, 1 energiaszelet és 1 bonbon), és az ezekhez "megszólalásig" hasonlító nem-mentes verzióját is elkészítette. Az eredmények alapján a kóstolt 6 termékből egyiknél a glutén-, és tejmentes, édesítőszerrel készült mentes termék nyert, 2 termék esetében fej-fej mellett álltak az édességek, 3 termék esetében pedig a nem-mentes termék nyert, a pontozás alapján csupán 10-30 százaléknyi különbséggel.

Az eseményről készült videó ITT.

"Amikor 4 évvel ezelőtt elkezdtünk mentes termékeket gyártani, olyan ellenállás volt - sokszor joggal - ezekkel a termékekkel szemben, hogy igazi kihívás volt elhitetni a vásárlókkal, hogy ezek valóban finom termékek és nem kell lemondaniuk a megszokott ízekről vagy a különleges ízkombinációkról. A tesztelésre olyan embereket kerestünk, akik alapvetően kritikusak a mentes termékekkel szemben és nagyon örülünk az eredménynek, mert egyrészt visszaigazolja a munkánkat, másrészt azt is, hogy a mentes termékből, a szerencsétlen elnevezés ellenére, nem hiányzik valami, hanem egyszerűen csak kicsit más, adott esetben még finomabb is, mint a klasszikus alapanyagokbólt készült 'társa'" - mondta Salgó-Agócs Andrea, alapító-tulajdonos a teszt eredményei kapcsán.

Ami érdekes, hogy a mentes termékekkel szemben megfogalmazott kritikák között csak jellemzően inkább az egyéni ízlésnek tulajdonítható különbségek voltak (pl. "túl ropogós", "erős az íze"), vagyis a "nincs benne semmi", "fűrészpor íze van", "ehetetlen" típusú véleményeket még a mentes termékekkel leginkább kritikus közönség sem fogalmazta meg. Sőt, a tesztelés végén egybehangzó vélemény volt, hogy nagyon finomak voltak a kóstoló darabok és komoly kihívást jelentett a különbségek megállapítása.

Majomkenyér
2013 óta gyártanak glutén- és tejmentes, édesítőszerrel (xilit, agavé, eritrit, kókuszvirágcukor) készülő termékeket, amely mindezek mellett szója- és pálmaolajmentesek is. Az édességek között vannak vegán termékek is. A kekszek, energiaszeletek és bonbonok mesterséges színezék és adalékanyag nélkül készülnek. A termékek doboza 100%-ban újrahasznosított papírból készül.


0 termék 0 Ft
  • A kosár üres