0 termék 0 Ft
  • A kosár üres

Rétegelt muffin glutén és laktóz nélkül

2014-11-11 15:53:54
Elindult a karácsonyi receptverseny és megérkezett az első glutén és laktózmentes recept. Veszeli Anitának köszönhetjük ezt a különleges süteményt. Küldjétek tovább és osszátok meg a Facebookon, hogy Anita süteménye is részt vehessen a sorsoláson.

rtegelt muffin

Hozzávalók:
 
2 darab tojás
10 dkg cukor
10 dkg puha margarin
20 dkg rizsliszt (ABO MILL)
1 kiskanál szódabikarbóna
0,8 dl tej
1 evőkanál. karobpor/kakaópor
1 tojásfehérje
5-6 dkg cukor
kb. 7 dkg kókuszreszelék (egy 10 dkg-s kókuszreszeléknek a 3/4-e)
 
Karácsonyi receptverseny
Küldd el nekünk kedvenc karácsonyi recepted fotóval - gluténmentes, laktóz-és tejmentes, diabetikus, vegetáriánus és bébiétel kategória valamelyikében -  november 21. és december 4. között - és nyerd meg te a fődíjat, a kétszemélyes vacsorát a Svábhegyi vendéglőben vagy az 5 ezer forintos biozöldség vagy glutén és laktózmentes ajándékcsomag egyikét. További ajándékok és részletek itt:

Elkészítés:

 
A puha margarint habosra kavarjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a két tojássárgáját is, ezzel is elkavarjuk, majd apránként felváltva adagoljuk a szódabikarbónás lisztet és a tejet a masszához.  Legvégül óvatosan belekavarjuk a keményre vert tojásfehérjét. Elfelezzük a tésztát és az egyik felébe beleszitáljuk a kakaóport és óvatosan elkavarjuk. Ha ez kész elkészítjük a kókuszos tésztát. Az egy tojásfehérjét a cukorral felverjük és hozzákeverjük a kókuszreszeléket is. Majd jöhet
az összeállítás. Előkészítünk egy kivajazott, kilisztezett muffin formát. Az aljára egy evőkanál kakaós tészta, erre egy kisebb kókuszos, majd egy evőkanál fehér tészta. Mind a 12 formát így megtöltjük, és mehet a sütőbe. Előmelegített sütőben sütjük 180°C-on (gázsütő 4-es fokozat)
tűpróbáig, kb. 35 percig.


0 termék 0 Ft
  • A kosár üres