Olasz polpettone gluténmentesen

2014-11-11 16:58:40
Olasz polpettone gluténmentesen
Polpettone magyarul egybesült fasírt, kicsit hasonlít a Stefánia vagdaltra, csak a fűszerezése sokkal "gyengédebb" és olaszosabb. Anna receptje Genovából.

Hozzávalók:
2 sárgarépa
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kevés póréhagyma
petrezselyem
valamilyen zöld növény (sóska, spenót) de ez elhagyható
3 tojás
kukoricadara
1 leveskocka
2 db krumpli
Valamilyen kemény füstölt sajt.
vaj
olivaolaj

Elkészítés:

A zöldségeket megfőzzük úgy, mintha levest készítenénk belőle. Ha kicsit hűlt, akkor átöntjük egy olyan edénybe, amibe tudunk turmixolni. Ráütjük a három tojást és összeturmixoljuk őket. Ha ez megvan, akkor addig sűrítjük a kukoricadarával, ameddig olyan állaga nem lesz, mint a krumplipürének.
Egy tepsit kivajazunk, meghintjük kukoricadarával vagy valamilyen GM liszttel, ki hogyan szereti. Ebbe tesszük a masszát, elsimítjuk, és a tetejére rengeteg sajtot reszelünk. Az egészet betesszük a sütőbe és kb. 180 fokon 20 percig sütjük. Akkor jó, ha sajt már pirulgatni kezd.
Melegen és hidegen is nagyon finom.

Fűszerezni mindenki ízlés szerint fűszerezze. Genovában, a  fogadó családom csak sót és rozmaringot tesz bele.



0 termék 0 Ft
  • A kosár üres