0 termék 0 Ft
  • A kosár üres

Kölesfelfújt gluténmentesen

2014-11-11 16:34:47
Igazi különlegesség, egyszerűen. Szabó Zsanett gluténmentes receptje.

glutenmentes koles 2012

Hozzávalók:

-         12 dkg köles

-         0,5 liter tej

-         1dl víz

-         2 egész tojás

-         10 dkg cukor

-         2 dkg vaj

-         reszelt citromhéj

 

Elkészítés:

A kölest a vízzel elkevert tejben a cukor felével, a cirom héjával, csipetnyi sóval felforraljuk, és addig főzzük, amíg a szemek egészen megduzzadnak, és a tejet magukba szívják. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét felverjük a cukor másik felével. A tojás sárgákat a vajjal elkeverjük, hozzáadjuk a kihűlt köleshez, és a felvert tojáshabot is beletesszük.  Egy kisebb tepsit zsiradékkal kikenünk és beleöntjük a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben kb.30 percig sütjük. Kockákra vágjuk. Tálaláskor kínálhatjuk lekvárral, csokoládéöntettel, befőttel.



0 termék 0 Ft
  • A kosár üres