0 termék 0 Ft
  • A kosár üres

Karácsonyi hólabda gluténmentesen

2014-11-11 16:22:02
Gluténmentes hólabda - ezzel a recepttel nevezett Szemán Emese a karácsonyi receptversenyünkre. Kóstoljátok, írjátok meg, milyen.

holabda 2012

Hozzávalók:

    A tésztához:
    15 dkg porcukor
    8 evőkanál forró víz
    8 tojás
    15 dkg kukoricakeményítő
    10 dkg rizsliszt
     2 ek cicás kakaó
     kiskanál szódabikarbóna

    A krémhez:
    1/2 l tej
   1 csomag dr. oetker pudingpor
    25 dkg vaj
    10 dkg porcukor
    kókuszreszelék
     tetejére dr oetker tortabevonó

Elkészítés:
A porcukrot kikavarjuk a forró vízzel, és a tojások sárgájával. A keményítővel és a rizsliszttel elkeverjük a sütőport és a kakaót, majd a cukros masszához adjuk, végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjékből vert habot. Mint a piskótát, tűpróbáig sütjük.

Krém: Az előírás szerint megcsináljuk a pudingot, cukor nélkül, majd kihűtjük, és utána hozzáadjuk a porcukorral habosra kavart vajat. A tésztát két lapba vágjuk, megkenjük a krémmel, és egy fánkszúróval korongokat szúrunk belőle. Kettőt-kettőt a krémmel összeragasztunk, majd bevonjuk a krémmel, és kókuszreszelékbe forgatjuk. (úgy is lehet hogy előbb kiszúrjuk és egyesével kenjük meg középen, kinek hogy egyszerűbb) Végül minden kis labda tetejére rákenünk egy kis olvasztott csokit.



0 termék 0 Ft
  • A kosár üres