Gyümölcstorta Majomkenyér módra

2014-11-11 14:04:46
Egy sütemény, amelyről le kellene mondania a cukorbetegnek, a fogyokúrázónak, a tejallergiásnak és a gluténérzékenynek is. Mi most kipróbáltuk mentesen.
epres piskota 2012Hozzávalók:
- 3 evőkanál nyírfacukor
- 3 evőkanál teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt (gluténmentes diétában rizsliszttel vagy gluténmentes lisztkeverékkel helyettesítse)
- 3 tojás
-4 evőkanál darált dió
- 1 kávéskanál szódabikarbónavagy egy fél csomag bio sütőpor
 - 1 csomag pudingpor (gluténmentes diétában csak azt használjuk, amelyikre ráírják, hogy gluténmentes)
- 4 dl rizstej
- 4 evőkanál nyírfacukor
- néhány szem eper vagy tetszés szerinti gyümölcs
- 1 zacskó (12 g) tortazselépor (gluténmentes diétában csak azt használjuk, amin feltüntetik, hogy gluténmentes)

Elkészítés:
A tojássárgáját habosra keverjük 3 evőkanál nyírfacukorral és egy 1 evőkanál vizet is teszünk bele. Ebbe belekeverjük a kimért diót, a lisztet és a kávéskanál szódabikarbónát. Hozzáadjuk 3 tojásfehérje felvert habját. Ezt a keveréket  előmelegített sütőbe 15-20 percig, tűpróbáig sütjük.
A főzőpudingot a 4 dl tejjel megfőzzük (ebből 1 decivel keverem ki a pudingport, a másik 3 decivel a cukrot, majd a cukros tejhez lassanan hozzáöntöm a pudingport)
A kisült piskóta tetejére, miután kihűlt, ráöntjük a langyos pudingot, erre rárakunk  néháy szem feldarabolt gyümölcsöt.
Majd egy zacskó tortazseléporból zselatint készítünk a leírtak alapján. Az elkészült zselatint ráöntjük a pudingos tortalap tetejére. (Ha valaki idegenkedik a zselatintól, akkor azt el is hagyhatja, legfeljebb kicsit több gyümölcsöt pakol a torta a tetetjéra.)

0 termék 0 Ft
  • A kosár üres