0 termék 0 Ft
  • A kosár üres

Gluténmentes pizza és sör Genovában

2014-11-11 12:52:29
Genovában mindenki tisztában van azzal, hogy mi az a cöliakia. Íme két étterem, ahol bátran rendelhetünk gluténmentes pizzát és sört. Ajánló Rabyntól.
A múlt héten egy barátom jóvoltából sikerült kipróbálni két éttermet is Genovában, ahol van gluténmentes (GM) pizza. Az egyik az Il focone, a tenger partján van. A főpincér rögtön mondta, van sokféle pizzájuk és gluténmentes sörük is, amikor közöltem vele, hogy lisztérzékeny vagyok. Leültettek minket egy asztalhoz, hozták a menüt, mindent megmutattak, hogy mi az, amiből rendelhetek, és végig mosolyogtak hozzá! Végül egy sonkás pizzát rendeltem, de akkorát hoztak ki, hogy nem bírtam megenni. Ott sütötték helyben, nem fagyasztott tésztából készült.A másik meglepetés a sör volt, ugyanis én korábban sem voltam sörös, de ez valami isteni finomnak bizonyult.

Nem számoltak felárat a GM-ételekért, és még előételről is gondoskodtak. Olaszországban ugyanis az a szokás, hogy kapsz kis kenyérkét, meg focacciát, esetleg bruschettát mielőtt a főfogást kihozzák. Csak ajánlani tudom a helyet, ha erre jártok. A másik hely, amit érdemes felkeresni a Piazza 'Erbe-n van. Itt minden étteremnek van GM ajánlata, sőt a fagyizóban is tisztában vannak vele, hogy mi az a coeliacia. Igaz a pizzáért itt már felárat számítanak fel, de az a 1,5 euró szerintem megéri. Szintén nagy adag és szintén nagyon finom.

Rabyn

0 termék 0 Ft
  • A kosár üres