Dukai Regina és Fullajtár Andrea is csatlakozott a Majomkenyér jótékonysági akciójához

2014-11-19 16:39:15
Ételallergiával, -intoleranciával élő gyermekek családjainak jelentkezését várja a Majomkenyér.hu. A jótékonysági akcióhoz csatlakozott Fullajtár Andrea színésznő és Dukai Regina modell, a Radio Face műsorvezetője is.
A diétával élőknek szóló Majomkenyér.hu jótékonysági akciót hirdetett. Olyan családok jelentkezését várják, ahol ételallergiával élő gyermek van. "Kérdőíves felmérésünkből egyértelműen kiderült, hogy minimum 5-10 ezer, de egyes esetekben akár 25 ezer forintos plusz kiadást is jelenthet egy családnak, ha speciális diétát kell tartaniuk. A termékek magas ára mellett ugyanakkor arra is ügyelni kell, hogy a gyerekek változatosan étkezzenek, amit gyakran csak otthoni főzéssel tudnak biztosítani a szülők. Ezekben a mindennapi feladatokban szeretnénk segítséget nyújtani"- mondta el Kovács Andrea, a Majomkenyér.hu alapítója. A jótékonysági felhívásra jelentkezők között 5 - a felajánlásokból összeállított - ajándékcsomagot, és különdíjakat sorsolnak ki. Azok, akik jelentkeznek a Majomkenyér.hu jótékonysági felhívására, egy Facebook-játékon is részt vehetnek. ( A Majomkenyér jótékonysági felhívásában elolvashatja a jelentkezési feltételeket és megnézheti az összes felajánlást, illetve támogatót.)

Az akcióhoz csatlakozott a gluténérzékenyként élő színésznő, Fullajtár Andrea is. "36 éve vagyok diagnosztizált gluténérzékeny. Amikor az én betegségem kiderült, még igen sok nehézséggel járt betartani a diétát. Ma már sokkal könnyebb helyzetben vagyunk, nagyobb a választék. Ez azért is különösen fontos, mert gluténérzékenyként ez az egyetlen út az egészséges élethez". A színésznő azt mondta: azért vállalta az akció támogatását, mert a felvilágosítást nagyon fontosnak tartja. "Sokan felnőttként betegszenek meg és gyakran nem is tudják, hogy a tüneteik hátterében a lisztérzékenység áll. Ma már egyetlen vérvétellel kimutatható a betegség és beállítható a terápia"- fogalmazott.

Dukai Regina, a laktózérzékenységgel élő modell és műsorvezető is részt vesz a jótékonysági kampányban. "Azért csatlakoztam ehhez a jótékonysági akcióhoz, hogy sok-sok emberhez eljusson: az ételallergia nem egy trendi hóbort, nem fogyókúra, hanem egy komoly probléma, amivel mi, allergiások naponta megküzdünk.” Dukai Regina a vásárlásokkal, éttermi étkezésekkel kapcsolatos nehézségekre hívja fel a figyelmet. „Majdnem mindig el kell magyarázni: nem azért kérdezel a felszolgálótól, mert finnyás vagy, esetleg épp egy fogyókúra közepén vagy és a tejmentes napodnál tartasz, hanem azért, mert komoly problémád lehet belőle, ha bejut a szervezetedbe az adott alapanyag.” A modell szeretné elérni, hogy minél több élelmiszerboltban, étteremben foglalkozzanak az ételallergiás emberekkel is, és legyenek felkészülve azokra a gyerekekre, akik hamarosan felcseperednek és bevásárolni, ebédelni indulnak.

A jótékonysági akció célja, hogy az ajándékokkal legalább egy hónapos segítséget kapjanak a családok, de van olyan cég, amely vállalta, hogy fél éven keresztül ellátja a szerencsés családokat. "Szeretnénk, ha ezzel az akcióval nem csak a kisorsolt családok járnának jól, hanem a problémáról minél többet beszélve olyan változások indulhatnának el, amelyek az összes érintett életét megkönnyíthetnék"- magyarázta Salgó Andrea, a Majomkenyér.hu társalapítója.

Médiapartnereink
Radio Face, Ízek és Érzések Magazin, Családinfo.hu; Good Food Magazin, Bioholmi magazin, Ennikell.hu, Gluténallergia.hu

0 termék 0 Ft
  • A kosár üres