Dublin & MaKe!

2016-12-05 14:26:01
Dublin & MaKe!
Dublin kicsit olyan volt, mintha hazamennénk - csak mindenki picit nyugodtabbnak tűnt, mint Budapesten. Ráadásul velünk is olyan dolog történt, ami előtte még nem.
Nyáron Írországban jártunk. A kinti partnerünk egy komoly és hangos kampányt szervezett a Majomkenyér kekszeknek azért, hogy az egyik legzöldebb ország lakói is megismerjenek minket. Meg azért, mert az ismertség és a médiában való megjelenés - mint bárhol a világon - sokat segít abban, hogy az üzletláncok és a vásárlók is bizalmat szavazzanak a terméknek.
 
 


Számunkra is teljesen új helyzet volt ez - nem csak azért, mert ez volt az első utunk Dublinba, hanem azért is, mert ilyen jellegű kampányt még itthon sem vezényeltünk le. Az indulásunk óta nagyon sok munkánk volt a céggel, és bár a marketingre is kellett volna idő és pénz, az elsődleges feladatok között sokkal inkább a termékfejlesztés, gyártás, sales szerepelt. A márka egyre ismertebb lett, és szájról szájra terjedt a nevünk, ismertségünk - ami azért is jó volt, mert sem időnk, sem lehetőségünk nem volt egyéb módon promotálni magunkat. Most viszont adódott egy lehetőség, ráadásul külföldön, hogy egy komoly és nagy kampány részesei legyünk.

(Külföldön, érthető okokból, nem Majomkenyér néven futunk, hanem a MAjomKEnyér-ből lett MaKe! a márkanév.)
 
Két ismert angol színész érkezett Londonból, a sajtóesemény Dublin belvárosában, egy nagyon csinos étteremben volt, egy ismert tévés műsorvezető lett a rendezvény háziasszonya, és aznap több rádióállomás műsorvezetőihez is érkezett egy-egy majomkenyér csomag - a fotók napokig pörögtek a social mediában, az esemény pedig gyakorlatilag minden nagyobb lapban megjelent. Mindezeknek köszönhetően olyan ajtók nyíltak meg az Írországi forgalmazónk előtt, ami korábban komoly kihívásnak tűnt.


Dublin ezeken túl is nagyon pozitív élmény volt: nagyon kedvesek és segítőkészek az emberek, végtelenül élhetőnek tűnt a város, és minden sarkon találtunk egy olyan helyet, ahol szívesen ettünk-ittunk valamit. A legtöbb helyen alternatív tej van készleten - bár ez Budapesten is egyre inkább elterjedt. És van rock&roll múzeum is!

0 termék 0 Ft
  • A kosár üres