Császármorzsa ínyenceknek, gluténmentesen

2014-11-11 16:51:16
Császármorzsa ínyenceknek, gluténmentesen
Édes is, mentes is, ráadásul finom is. Ennek a császármorzsának az az előnye, hogy nem egy,  a mindenki által ismert, búzadarás receptet kellett átalakítani, hanem egy egészen új megvilágításba helyezi a császármorzsát. A búzadara hátránya ugyanis, hogy a gluténmentes konyhában legfeljebb rizsdarával lehet helyettesíteni.
Hozzávalók:
2-3 evőkanál rum/rumaroma
6 dkg xilit
1,5 dl laktózmentes tej/rizstej/mandulatej
5 db tojás
1 csipetnyi só
1 csomag gluténmentes vaníliás cukor
12,5 dkg gluténmentes liszt
6 dkg laktózmentes vaj

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájához adjuk a cukrot/xukrot/glükonont, a vaníliás cukrot és egy csipetnyi sót. Robotgéppel fehéredésig keverjük, habosítjuk.
Hozzáadjuk a tejet, a rumot/rumaromát és apránként hozzákeverjük a lisztet.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan a tésztához keverjük, vigyázzunk, hogy a habot ne törjük össze.
A tésztát több részletben sütjük. Adagonként vajat olvasztunk egy serpenyőben és beleöntjük a tészta egy részét. Az alját aranybarnára sütjük, majd megfordítjuk.
Ha megsült, villával kisebb darabokra tépkedjük.
Porcukorral/porxukorral, barack-vagy szilvalekvárral tálalhatjuk.
Aki szereti rumba áztatott mazsolát, vagy kandírozott narancshéjat is keverhet a tésztába, tálaláskor pedig megszórhatjuk pirított mandulaszeletekkel is.

0 termék 0 Ft
  • A kosár üres