Barnus kedvenc csokitortája mogyoróallergiásoknak

2014-11-19 14:56:18
Barnus kedvenc csokitortája mogyoróallergiásoknak
Íme Barnus kedvenc mogyorómentes csokis tortája. Igazság szerint nem csak az ő kedvence: a bátyámmal együtt gyerkkorunk óta nagyon szeretjük. Édesanyánk, Barnus nagymamája, még mindig rendszeresen készít nekünk ilyet. Könnyű, rövid idő alatt elkészíthető, és ami a legfontosabb: csokis!
Piskóta:

3 tojás,
3 evőkanál cukor,
3 evőkanál liszt (ez egy sima egyszerű piskóta tészta) (de gluténmentes diétában használhatunk gluténmentes lisztkeveréket is)

A tojások sárgáját keverjük habosra a cukorral (amikor krém kifehéredik, akkor megfelelő az állaga), majd keverjük hozzá a lisztet is. A fehérjét (csipet sóval, nem feltétlen kell) verjük kemény habbá. Amikor mindez megvan, a fehérjét óvatos mozdulatokkal keverjük hozzá a lisztes keverékhez.
Előmelegített, 180 °C-os sütőben, 15-20 percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz. A piskótatésztát három rétegbe szétvágjuk.

Csokikrém elkészítése:

1 tojás,
1 zacskó vaníliás cukor,
2evőkanál cukor,
1kávéskanál kakaópor,
10dkg vaj v margarin,
egy pici kávé,
2 dl tej (tejmentes diétában használjunk rizstejet)
Egy tojást, egy zacskó vaníliás cukorral és két  evőkanál cukorral habosra keverünk, majd hozzá adunk egy kávéskanál kakaóport/nem cukrosat/ és minimum 10 dkg vajat vagy margarint és habverővel szintén habosra keverjük. Felnőtteknek készült tortához egy pici fekete kávét is hozzá tehetünk, hogy ne legyen nagyon édes a krém.
 
A lapokra vágott piskóta tésztát meglocsoljuk egy kis tejjel, hogy ne legyen száraz és megkenjük a fent leirt és elkészített csokoládékrémmel és az elkészült tortát vagy azonnal fogyaszthatjuk vagy egy fél órára betehetjük a hűtőbe.

Tejszínhabbal még finomabb a végeredmény!

0 termék 0 Ft
  • A kosár üres