0 termék 0 Ft
  • A kosár üres

Anna GM-kalandjai - kenyeret a gyógyszertárból

2014-11-11 12:55:47
Anna GM-kalandjai - kenyeret a gyógyszertárból
"Mielőtt kiutaztam Genovába, minden levelezésemben kiemeltem, hogy lisztérzékeny vagyok, és megkérdeztem, okozhat-e ez problémát. Az olaszok sosem értették, hogy miért érdeklődőm efelől, hiszen náluk szinte bárhol hozzá lehet jutni gluténmentes (GM) ételekhez. Ettől függetlenül tartottam tőle, hogy nem lesz lehetőségem beszerezni azokat a dolgokat, amiket itthon: tészta, liszt, nagyon ritkán kenyér" - Kádár Anna mesél.
Az útra azért úgy csomagoltam szendvicset (saját sütésű zsemléből), hogy biztosan maradjon még, mert sose lehet tudni, hogy mire számíthat az ember. Tartós élelmiszert nem vittem, úgy gondoltam, hogyha más nem is, zöldség, rizs, krumpli, hús biztosan van ott is.

Aztán óriási meglepetés ért. Az engem fogadó családból az anyuka már az első este leszaladt a gyógyszertárba, hogy hozzon nekem kenyeret.  Kint olyan 3-5 euro között mozog egy Shär-kenyér csomag (a 400gr-os 3,50). Akármikor szólok, hogy elfogyott a kenyerem, tésztám, azonnal hoznak másikat.

A gyerekeknek külön érdekesség, hogy lisztérzékeny vagyok. A nagylány, Elisa szokott sütni és főzni és kihívásnak érzi, hogy olyasmit készítsen, amit én is meg tudok enni. Csináltunk már együtt tiramisut, úgy, hogy hoztam Savoiardi babapiskótát. Mert, hogy Genovában van egy patika, ahol minden van gluténmentesben, és mindenből van választék is. Babapiskótából például háromfélét is találtam már.

Mielőtt bárki kimenne egy olasz városba, nézze meg, hogy a környéken van-e lehetősége étkezni . Ne féljen kérdezni, mert kint sokkal jobban észben tartják az ilyesmit, mint nálunk. Genova talán annyiban különbözhet más városoktól, hogy itt csak egy nagy gyógyszertár van, ahol mindent kapni, egyébként bioboltban és más gyógyszertárakban lehet GM ételeket találni. Gondolom, minél nagyobb egy város, annál több helyen fordul elő GM étkezési lehetőség.

0 termék 0 Ft
  • A kosár üres