Anna GM-kalandjai - akik mindig találnak megoldást

2014-11-11 12:56:45
Anna GM-kalandjai - akik mindig találnak megoldást
"Miben különbözik a GM-élet Olaszországban és Magyarországon? – Ez egy eléggé összetett kérdés, mert nem csak a GM-élet teljesen más, mint itthon, hanem maga az élet is. Kint sokkal könnyedebben vesznek minden problémát. Azt hiszem az a mottójuk, hogy mindenre van megoldás, mindent meg lehet oldani" - Kádár Anna mesél.
Ha kint bemész egy étterembe, és közlöd, hogy gluténérzékeny vagy, akkor rögtön tudják, hogy miről beszélsz és ha nem tudnak neked adni valamit enni, akkor ajánlanak másik helyet ahol ehetsz. Nem akarnak átverni, nem akarják, hogy csakazértis náluk vásárolj.

Ha valahol vendégségben vagy, akkor ott is nyugodt szívvel jelezheted a gluténérzékenységet, mert figyelnek rá, hogy akkor te biztosan ne kapj olyat a tányérodra, amit nem ehetsz meg, illetve ha előre szólsz, hogy jössz, akkor külön készülnek neked is valami finomsággal, hogy semmiből se maradj ki.

Genovában sokkal nagyobb a választék is, szinte minden nagyobb üzletláncnak vannak saját GM termékei elérhető áron (3-5 euro között vannak a tészták és a kenyerek, egy átlagos olasz kereset 800-1000 euro között mozog). Mindenből többfélét is lehet kapni, és persze a speciális olasz ételek is ott vannak a boltok polcain. Minden terméken van allergén info.

Azt kell hogy mondjam, gluténérzkenyként könnyebb kint élni, mert jobbak a lehetőségek, mint itthon, de ez azért van, mert kint dolgoznak is ezért. A kinti szakszervezet, a GM-hírességek, és a GM-érintettek sokkal inkább kiállnak az ügyért, mint itthon.

0 termék 0 Ft
  • A kosár üres