0 termék 0 Ft
  • A kosár üres

Áfonyás karácsonyi sütemény - 2012-ből!

2014-11-11 15:44:17
Glutén-, tej-és cukormentes, ráadásul vegetáriánus is ez a lédús torta, amelyet tökéletes tea vagy kávé mellé. Amin Gaby nevezett vele a karácsonyi receptversenyünkre.
Hozzávalók:

 Száraz hozzávalók:      160g barna rizsliszt
                                   60g csicseriborsóliszt
                                   40g tápióka keményítő
                                   1tk xantán gumi
                                   3tk sütőpor
                                   1/2tk szódabikarbóna
                                   csipet só
                                   csipet fahéj

Karácsonyi receptversen
Küldd el nekünk kedvenc karácsonyi recepted fotóval - gluténmentes, laktóz-és tejmentes, diabetikus, vegetáriánus és bébiétel kategória valamelyikében -  november 21. és december 4. között - és nyerd meg te a fődíjat, a kétszemélyes vacsorát a Svábhegyi vendéglőben vagy az 5 ezer forintos biozöldség vagy glutén és laktózmentes ajándékcsomag egyikét. További ajándékok és részletek itt:

 
 
 Nedves összetevők:     240ml rizstej
                                    120ml kókuszolaj
                                    190 g rizsszirup
                                    36 csepp folyékony édesítőszer
                                    4 1/2 tk tojáshelyettesítő por
                                    6ek rizstej
                                    1 tk  vanilia kivonat
                                    1 doboz friss áfonya
 
Elkészítés:

Az összes száraz hozzávalókat egy keverőtálban keverjük jól össze.Egy másik tálban a vegyes-nedves összetevőket is keverjük össze,majd a száraz alaphoz öntjük,jó alaposan keverjük habverővel,ebből egy ragacsos tésztát kapunk.Tegyük a tésztát egy olajozott,vajazott tepsibe.Ezután forgassuk meg az áfonyát egy kis barna rizslisztben,hogy ne csússzon a tészta aljára.Dobáljuk a tészta tetejére, egy kis fahéjjal meghintjük  kenjük meg rizssziruppal,ettől be karamellizálódik a tészta teteje és egy kicsit ropogós édes lesz.Kb 30-35 percig sütjük amíg aranybarnára sül.Ezt követően hagyjuk kihűlni. Ez a recept (gluténmentes-laktóz mentes-tojás mentes-cukor mentes-vegetáriánus) kókuszolaj helyett(tejmentes margarin 170 g) az édesítőszer helyett (250 g cukor) a vanilia kivonat helyett vaniliás cukor a rizsszirup helyett(50 g kristálycukor 1/2 tk fahéj)karamellizálni a felületet  az áfonya helyett mazsola.
Amin Gabriella

0 termék 0 Ft
  • A kosár üres