Blog

Első Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 Utolsó

2019. április 5.
Futár Zsófinak az Instagram bejegyzéseit szerettük meg. Kerek, emberi, felkészültségről árulkodó írások. Az egyik - számunkra legemlékezetesebb - posztja, amiben arról írt, hogy az édesapjánál milyen kihívásokkal és sikerrel járt a táplálkozás megváltoztatása. Mi is próbáltunk a szüleinknél változásokat elérni, így testközelből ismerjük ezt az élményt. Zsófi funkcionális életmód- és táplálkozási tanácsadóként dolgozik, és interjúnkban mesél arról, hogyan, miért lépett erre az útra, és milyen változásokat hozott az életében az, hogy tudatossá vált a testére, a táplálkozására fordított figyelem.
2019. április 1.
Az 'Élj szabad szájjal' interjúsorozatunk most következő interjúalanyával vállaltan elfogult vagyok. Asztalos Eszter kettlebell edző szelíden, de határozottan vezetett vissza a hétköznapi sport (életmentő) világába, tette mindezt úgy, hogy közben megszerettetett velem egy olyan mozgásformát, amiről tavaly ilyenkor még nem gondoltam volna azt sem, hogy kipróbálom majd. A praktikus nagyszerűségeken túl azt is el kell mondani Eszterről, hogy nem csak edzőként felkészült, de emberként is nagyon figyelmes szakember, pontosan tudja, felméri (azt hiszem teljesen ösztönösen), hogy kinek milyen motivációra van éppen szüksége, mennyire van jelen fejben az edzésen, mivel akadt el vagy miért kapott épp szárnyakat. A személyének köszönhetően pedig nagyszerű csapatok verbuválódnak köré minden edzésre. És akkor innen át is adom a szót neki.
2019. február 20.
"Minőségi időt szeretnénk tölteni egymással, rácsodálkozni minden bogárra, fűre, falevélre. A tenger morajlására, a naplementékre, a friss zöldségekre és gyümölcsökre, az emberek jóságára, más kultúrákra, és egyáltalán, nézni és megélni, ahogy a gyermekünk cseperedik" - ha csak ezt az két mondatot olvastuk volna dr. Szabó Orsolyától, akkor is rögtön megkedveltük volna. De az igazság az, hogy hosszú ideje követjük a blogját, és rengeteg olyan mondatot fogalmazott meg, amiért biztosak voltunk benne, hogy az "Élj szabad szájjal" interjúsorozatunk egyik szereplője ő lesz. Ráadásul nemrég néhány doboz Majomkenyér egy igazán különleges útra is elkísérte Közép-Amerikába - 750 ember közül választották be a szerencsés (és tehetséges) 12-be, akik 3 hétig utazgathattak a térségben. Eredetileg jogásznak tanult, aztán cukrász lett, ma pedig kommunikációs szakember és mindezzel együtt digitális nomád, anyuka, blogger - igazi szabad szellem, olyan ember, akinek a lábnyomát követve bátrabban lépünk a saját utunkra.
2019. február 6.
Kiss Dórinál 2012-ben diagnosztizálták a gluténérzékenységet. Nem talált a témában blogot, így elkezdett írni egyet. Ma már 47 ezren követik a Facebookon, megjelent az első könyve, vlogolni tervez - és aktív tagja annak a sorsközösségnek, ami köré gyűlt. Mi tavaly ismerkedtünk meg vele, amikor behívott minket az adventi játékába, ő pedig a nővérétől kapta élete első Majomkenyerét, ami "szerelem volt első falatra" - ahogy mondta. Dóri őszintesége, kedvessége és életszemlélete egyszerre megnyugtató és inspiráló - attól teljesen függetlenül, hogy gluténérzékeny az ember vagy sem.

Beszélgettünk vele arról,
  • hogyan tette büszkévé a blogolással kapcsolatos munka
  • mire tanította meg a gluténérzékenység
  • hogyan lehet túljutni a kezdeti sokkon és (az éppen a glutén okozta) depresszión
  • mit gondol a gluténmentes termékek kínálatáról és "az a kicsi belefér" megjegyzésekről
  • milyen érzés, amikor egy gluténérzékeny kislány a szülei helyett vele osztja meg, hogy tudatosan diétahibázott
  • és - ha már ez az "Élj szabad szájjal" interjúsorozat - arról is, hogy mit jelent számár a szabadság

 
2019. január 26.
Jagicza Petra érettségi után azért kezdett el blogot írni, hogy megmutassa a világnak, hogyan is éli a mindennapjait lisztérzékeny inzulinpumpás cukorbeteg fiatal nőként. Küzdelmes volt gyerekként a betegségek diktálta kemény diétába kezdeni miközben a kortársak értetlenkedésével és beszólásaival is küzdött - de végül a saját javára fordította az élethelyzetét. Lassan 14 éve cukorbeteg (5 éve inzulinpumpás) és 10 éve lisztérzékeny - a nehézségek helyett viszont inkább arról blogol, hogyan él teljes életet.

Petra egy üzenetben keresett meg minket tavaly. Amikor megismertük a történetét, azt gondoltuk, elképesztő erő lehet benne, amire biztosan más is kíváncsi, így került az 'Élj szabad szájjal' - interjúsorozatba. Az pedig, hogy számára és a hozzá hasonlóan fegyelmezett diétán élő gyerekeknek és felnőtteknek  értékes termék a Majomkenyér, igazi értelmet ad a munkánknak.
2019. január 18.
'Élj szabad szájjal' címmel interjúsorozatot indítunk. Olyan emberekkel beszélgetünk, akikkel váratlanul vagy éppen tervezetten összehozott a sors, és azt gondoljuk róluk, nem csak számunkra érdekesek, inspirálóak, hanem nektek is, akik ezt olvassátok majd. Az első interjúalany R. Fonyó Barbara, a Mom with Five blog alapító-szerzője. Bár a blogját ismertük már, Barbarát akkor kerestük meg, amikor egy tavalyi, inspiráló-vállalkozó nőkről, nőkhöz szóló posztunk kapcsán őt is nevezték, mint olyasvalakit, aki példaértékű utat járt be. Az 5 gyerekes blogger beszél többek között arról, hogyan lehet szerinte boldog gyerekeket nevelni, mitől érzi szabadnak magát, mit tesz, amikor megborul vagy elfárad, és arról is, mi kell ahhoz, hogy valaki meglépjen valamit, amitől korábban félt.
2018. június 11.

"Nagyon nehéz volt megkülönböztetni a kétféle édességet" - ezt mondta a legtöbb résztvevő a Majomkenyér vakteszt utána. Tíz, a mentes termékekkel kritikus önkéntes kóstolhatott mentes és nem-mentes édességeket. Az eredmények magukért beszélnek. 

 
2016. december 5.
Dublin kicsit olyan volt, mintha hazamennénk - csak mindenki picit nyugodtabbnak tűnt, mint Budapesten. Ráadásul velünk is olyan dolog történt, ami előtte még nem.
2016. május 13.
Sorozatunk következő részében egy olyan bolthálózatot mutatunk be, akik nagyon piciben kezdték és nagyon nagyra nőttek.
2016. május 5.
A BORN2BIO egy néhány hónappal ezelőtt nyílt üzlet-kávézó Pest belvárosában, a Kertész és Király utca sarkán. Először vendégként jártunk ott és annyira jól éreztük magunkat, hogy arra gondoltunk, szuper lenne, ha itt is lehetne Majomkenyeret kapni. Beszélgettünk a végtelenül kedves csapattal, és most már bármikor betérhettek oda kekszért vagy bármi más finomságért.

Első Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 Utolsó

0 termék 0 Ft
  • A kosár üres